Directo.sk – Jednoduchý linkbuilding a predaj odkazov

Nedávno som na blogu domainer objavil článok o novej službe na predaj reklamy. Jedná sa o directo.sk. Keďže ma zaujíma všetko nové, tak som hneď skúmal, že o čo ide a zistil som, že je to služba na predaj textovej reklamy. Poviete si, že takých je habadej (Etarget, Adsense), ale táto je na Slovensku unikátna.

V zahraničí je isto podobných služieb viac, ale u nás je to niečo nové. Služba je vhodná tak ako pre linkbuilderov, tak aj pre webmasterov, ktorý chcu jednoducho a bez starostí predávať priestor na svojom webe. Mne osobne sa táto iniciatíva tvorcov Directo.sk páči, ale je otázne či taký malý trh ako je náš slovenský túto službu uživý. Služba je zatiaľ v testovacej prevádzke, ale aj tak nejaké reklamy už boli predané. Ja som pre vás zhrnul nejaké klady a zápory čo som spozoroval.

Výhody pre inzerentov:

  • Jednoduchý a pohodlný linkbuilding. Stránky, ktoré ponúkaju zobrazenie reklamy môžete vyhľadávať podľa rôznych kritérií. Napríklad robíte linkbuildink pre športový obchod, tak si dáte vylistovať stránky so športovou tematikou a s požadovaným GTPR. Potom si stačí dané weby prezrieť, zvoliť ten vhodný podľa jeho kvality a ceny za reklamu a hneď si môžete reklamu zakúpiť.
  • Kvalitný linkbuilding. Kúpou reklamy si nekupujete len samotný odkaz, ale aj sprievodný text do 160 znakov. To znamená, že si zvolíte nielen anchor text odkazu, ale krátky pokec k odkazu, kde môžete použiť menej význámné kľúčové slová, ktoré sa nezmestili do anchor textu.
  • Záruka vrátenia peňazí. V prípade, že Vami zakúpená reklama nebude zobrazovaná korektne, tak vám Directo vráti plnú sumu, ktorú ste za reklamu zaplatili.

Výhody pre partnerov:

  • Pohodlný predaj odkazov. Stačí zaregistrovať svoj web, zvoliť si počet reklamných plôch, cenu za reklamu a maximálne obdobie na ktoré je možné reklamu zakúpiť. Potom už len vložíte na svoj web vygenerovaný PHP kód a čakáte kto si reklamu kúpi. Directo.sk ponúka províziu, až 80%, čiže je len na Vás či sa Vám oplatí a chce kvôli zvyšným 20% predávať reklamu individuálne.

Nevýhody

  • Nemáte kontrolu nad tým kto si u vás odkaz zakúpi.
  • Zatiaľ neexistujú, žiadne pravidlá s ktorými musíte pri registrácii súhlasiť a ktorými sa poskytovateť reklamy zaväzuje reklamu po zakúpení zobrazovať.
  • Ak predávate reklamu tak váš web musí bežať na PHP. Čo nieje až taká veľká nevýhoda, keďže PHP je naj ;)

Mne osobne sa táto nová služba páči, ale až čas ukáže či sa uchytí. Služba je zatiaľ v testovacej prevádzke, chcelo by to ešte dorobiť pár vecí, ale verím, že to sa časom všetko spraví. Ja dávam palec hore a odporúčam to zkúsiť. Čo vy nato ? Reakcie očakávam v komentároch ;).


Posted

in

by

Comments

4 odpovede na na “Directo.sk – Jednoduchý linkbuilding a predaj odkazov”

  1. daboss Avatar
    daboss

    hezkyyy

  2. Peter Hrbáčik - directo.sk Avatar

    Díky moc za článok i prejavenú podporu. Len podotknem, že v priebehu pár dní bude k dispozícii funkcionalita, ktorá umožní partnerom systému Directo zamietnúť zakúpenú reklamu (ak si napríklad niekto kúpi na Vašom webe reklamu na porno web). V tom prípade bude samozrejme inzerentovi vrátená plná suma za zakúpenú reklamu. Pevne dúfam, že budete s naším novým projektom spokojní :)

  3. […] Viac o službe si môžete prečítať na iných blogoch – domainera, u k8ja či u Hlavy. […]

  4. OK Avatar

    Tak jsem se rozhodl Directo také vyzkoušet, tak uvidíme jak se to osvědčí… :-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *