Komunitný web ?

Niektorý z Vás možno postrehli, že mám web venovaný zjazdu na horských bicykloch. Web som spustil v koncom apríla minulý rok a pôvodný zámer bol a stále je, aby čo najviac obsahu generovali jeho užívatelia.

Pravdu povediac ide to pomalšie ako som predtým očakával, ale aj napriek tomu sa návštevnosť a počet užívateľov pomaly, ale isto zvyšuje a to aj napriek tomu, že teraz nieje bajkerská sezóna a nieje moc o čom písať.

Stále som si nie istý, ktorým smerom by sa mal uberať, ale je to lepšie ako na začiatku, keď som si myslel, že vytvorím foto galériu a čakal som, že sa hneď nahrnú ľudia a budú pridávať fotky. Avšak ako som zistil, tak to nefunguje. Galéria bola síce kvalitná, ale webu chýbala komunita, ktorá by ju plnila a tá nevznikne zo dňa na deň.

Rozvoju komunity by možno pomohlo diskusné fórum, ale o to stále nemám záujem, keď vidím aký bordel je na iných fórach. A keďže fórum nechcem tak užívatelia nemajú až tak veľa možností ako ten obsah vytvárať, ale to ma na začiatku nenapadlo ;).

Každopádne momentálne je na webe foto aj video galéria, užívatelia majú možnosť komentovať články, fotky a aj videá a od dnes majú novú možnosť (keďže som konečne prekonal svoju lenivosť) posielať si medzi sebou súkromné správy. Som zvedavý či sa to ujme, ale podľa mňa áno, však budem optimista ;).

Čo sa týka rozvoja komunity, tak mám v hlave ešte iné vychytávky ako rozšírené užívateľské profily (profily tam už sú, ale chcem ich ešte vylepšiť) a zmena layoutu hlavnej stránky nech sa na ňu zmestí čo najviac informácií a užívateľ hneď po príchode na web uvidí čo je kde nové, kto čo naposledy okomentoval…

No nič, som zvedavý či bude návštevnosť naďalej rásť a či sa mi niekedy podarí predať na webe nejakú reklamu, aby som mal aspoň na hosting ;)

No a aby tento článok nebol úplne oničom tak tu sú nejaké štatistiky:

  • Počet článkov: 53
  • Počet komentárov ku článkom: 297
  • Počet fotiek v galérii: 498
  • Počet komentárov pri fotkách: 2174
  • Počet hodnotení fotiek: 798
  • Počet videí (video galéria funguje od konca decembra): 44
  • Počet komentárov ku videám: 276
  • Počet hodín strávených na webe (či už vývoj, alebo len zabíjanie času ;): milión
  • Skúsenosti nadobudnuté prevádzkou webu: na nezaplatenie ;) (nieje to úplne tak, ale musel som to sem napísať :D)

A čo z tohto článku vyplýva ? To neviem ani ja sám, ale aspoň som si správil nejaké mini štatistiky ;)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Jedna odpoveď na na “Komunitný web ?”

  1. […] si pridávam do referencií aj jeden z mojich webov. Už som o ňom dávnejšie písal. Jedná sa o web postavený WordPresse s veľkým počtom vlastných rozšírení. Zhruba do […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *