WordPress privacy settings

Pri inštalácii WordPressu sa Vás inštalátor spýta, či chcete, aby bol Váš blog prístupný vyhľadávačom. Prednastavená hodnota je nie. Treba si dať na to pozor a povoliť prístup vyhľadávačom, ináč Vás nikto nenájde ;).

Mne sa minule stalo, že som danú možnosť pri inštalácii zabudol odkliknúť. Spravil som celý web, dal ho online… Neskôr som si náhodou pozeral HTML kód daného webu a bol tam riadok:

<meta name='robots' content='noindex,nofollow' />

To znamená, že vyhľadávače by mali danú stránku ignorovať. Pozrel som si aj robots.txt a ten vyzeral nasledovne:

User-agent: *
Disallow: /

Vyhľadávače sa vždy ako prvé pokúsia stiahnuť robots.txt a podľa toho sa riadia. Uvedený robots.txt hovorí, že vyhľadávače nemajú mať prístup na žiadnu stránku webu.

Daný súbor sa avšak fyzicky na serveri nenachádzal. Ten generuje priamo WordPress podľa toho ako je nastavený a ako ho prípadne upravia pluginy. To mi došlo hneď len som nevedel, čo a kde zmeniť aby WordPress generoval robots.txt tak, aby vyhľadávače web indexovali. Po chvíľke hľadania na webe, som zistil, že som to mal priamo pred očami len som to nevidel.

wp-privacy-settings

V admin paneli si stačí odkliknúť Settins -> Privacy a ste tam ;). Alebo ak používate slovenskú verziu WordPressu z wp.sk, tak Nastavenia -> Súkromie.


Posted

in

by

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *