Jednoduchá hra vytvorená pomocou jQuery

hra

Dnes Vám opíšem ako som robil jednoduchú interaktívnu hru, ktorú som robil pre prvý web v mojich referenciách.

Musím povedať, že keď som prvý krat počul slovo interaktívna hra, tak som sa zľakol a bál som sa, že to nebudem vedieť, keďže flash nie je môj kamarát a ani nemám záujem naučiť sa v ňom robiť. Avšak keď som počul požiadavky na hru, tak som si povedal, že to by šlo aj v javascripte a povedal som, že to nebude žiadny problém ;). Síce som vtedy nemal s JS ani jQuery žiadne skúsenosti, ale vedel som čo to dokáže a tak som si povedal, že to nebude problém ;).

Požiadavka bola vytvoriť jednoduchú hru, kde by užívateľ mohol triediť farby podľa ich poradia a to by sa následne vyhodnotilo. Rozhodol som sa pre jQuery a už mi stačilo len sa pustiť do googlenia, že kde a ako vôbec začať. Netrvalo dlho a doklikal som sa k jQuery pluginu sortable.

Plugin sortable umožňuje aby boli selektnuté elementy zotriediteľné pomocou myši (Drag&Drop). Tým pádom my plugin ušetril kopec roboty a mne už len ostávalo vymyslieť logiku hry, vytvoriť ktomu XHTML, CSS a naprogramovať samotnú hru.

Viac technických detailov sa mi nechce rozpisovať, ale zdroják hry… si môžete pozrieť priamo na webe školy interierového dizajnu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *