„SEO“ na maximapoint.sk ?

Pravdupovediac neviem aký mám použiť nadpis pre tento článok. Ani neviem či bude o tom ako sa SEO nerobí, alebo o tom ako robiť optimalizáciu pre vyhľadávače ak sa chcete strápniť ;).

Minule som náhodou narazil na web http://www.maximapoint.sk/. Len tak som si ho preklikával a všimol som si, že každá stránka má ako titulok (title) text profesia.sk, pričom táto stránka nemá s profesiou nič spoločné. Jedná sa o stránku nejakej personálne agentúry, ktorá asi dúfa (alebo tvorca ich webu), že takýmto spôsobom získa návštevníkov hľadajúcich výraz profesia.sk. Dosť ľudí totižto píše adresu servera, ktorý chce navštíviť do predvoleného vyhľadávača (google, zoznam…).

maximapoint

Avšak ten kto túto „fintu“ vymyslel, asi veľa nerozmýšľal, alebo to bol fakt amatér. Nielenže im to nefunguje, ale to majú aj úplne zle vymyslené. Ako som písal, tak každá stránka má rovnakú titulku, čo nemá žiadny význam. Oveľa viac návštevníkov by mohli získať, keby použili rôznu titulku pre každú podstránku a najlepšiu takú, ktorá vystihuje to čo daná agentúra robí. Takto to len vyzerá, že chcú ľahko získať návštevníkov (ale len chcú), tým že sa zvezú na vlne popularity profesia.sk.


Posted

in

by

Tags:

Comments

4 odpovede na na “„SEO“ na maximapoint.sk ?”

  1. tiso Avatar

    Pozeral si sa vôbec na zdroják? Rovnaký titulok tam je kvôli tomu, že je stránka robená v rámoch a jednotlivé stránky pomocou softwaru „Web Page Maker V2“, takže to aj patrične vyzerá.
    Žeby som sa na tých odborníkov išiel pozrieť? Chodievam okolo…

  2. Tom@S Avatar

    take vacsie mfa :)

  3. head Avatar

    tiso: dobry postreh! to som si nevsimol ;)

    ale pozrel som to teraz, a tie podstranky nemaju ziadny title…

    Inac agentura to moze byt ok, len ten web je zly…

  4. schusterr Avatar

    dost smiesne taketo riesenie , a navyse neefektivne …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *