Ako získať kvalitné spätné odkazy ?

Chcete vedieť ako získať kvalitné spätné odkazy pre Váš web ? No tak to musíte hladať inde. Tu nájdete len spôsob akým som ich získal ja pre tento blog ;).

Nieže by som bol nejaký PageRank freak, ale občas ho sledujem a bol som milo prekvapený, že tento blog má PageRank 5. Samozrejme myslím tým Google Toolbar PageRank. PageRank 5 som dosiahol už dávnejšie a celkom som bol prekvapený, keďže blog bol v stave hibernácie a skor nič tu nepribúdalo.

Avšak tie najkvalitnejšie spätné odkazy som nezískal tak, že by som napísal nejaký super článok a všetci na mňa odkazovali, ale len som urobil niečo pre WordPress komunitu a vďaka tomu som získal spätné odkazy.

Konkrétne som spravil slovenský preklad pluginu Contact Form 7. Stránka tohto pluginu má PageRank 6 a ja som vďaka prekladu získal spätný odkaz z tejto stránky. Pekné nie ? No aspoň mňa to potešilo ;).

A nedávno som získal ďalší spätný odkaz z webu s PR 6 (tu a tu). Tentokrát vďaka modifikácii pluginu Posts 2 Posts, s ktorou som sa pochválil včera. Tento PR6 spätný odkaz je síce len dočasný (ten na hlavnej stránke), ale ďalší kvalitný priamo v článku mi už ostane…

Čiže ako vidíte, aj toto je možnosť ako získať kvalitné spätné odkazy a je isto účinnejšia ako kadejaké trápne výmeny odkazov, ktoré prevádzkujú hlavne deti čo si myslia že ovládajú SEO ;).


Posted

in

by

Tags:

Comments

10 odpovedí na na “Ako získať kvalitné spätné odkazy ?”

  1. Marián Kohn - Fidelis Avatar

    No tie odkazy „tu a tu“ to mi vela napovedaju o stranke naa ktoru odkazujes ;-) nie je lepsie napisat: „odkazuje na mna scribu’s development blog a Version 0.2 – scribu“? ;-)
    mimochodom ked nachadzam taketo „tu“ alebo „kliknite sem“ odkazy tak nakolko vacsinou surfujem so zavretymi ocami pomocou citacky obrazovky a musim si zakazdym odkaz odklepnut, aby som sa dozvedel kam odkaz smeruje, alebo v okoli odkazu hladat nejaky textovy kontext
    co ta si precitat stare dobre pravdila pristupnosti:
    „7. Označení každého odkazu výstižně popisuje jeho cíl i bez okolního kontextu.“ (Metodika Blind friendly web)
    zdroj: http://blindfriendly.cz/metodika#kap2.7

  2. head Avatar

    Samozrejme, ze to je lepsie spravit to tak ako pises, ale akosi ma ani nenapadlo, ze by to tu niekto cital pomocou citacky a dalsia vec, ze som pohodlny a napisat „tu“ je lahsie ;).

  3. fx Avatar

    Kde je dobre dať spätný odkaz? Na stránky z podobnou tématikou, alebo je to jedno. Čím viac tým lepšie???

  4. head Avatar

    Skus si to najst na http://www.seochat.sk/, alebo ak to nenajdes, tak sa spytaj na fore http://forum.seochat.sk/.

    Tam ti skorej niekto poradi ako tu ;)

  5. slavco Avatar

    Kde si uploadol svoj preklad toho wordpress modulu. Tiez som nejake prelozil a podelil by som sa o ne za nejake tie spatne odkazy?

  6. head Avatar

    Poslal som to priamo autorovi modulu mailom a on pridal preklad k dalsej verzii + ma uviedol na webe.

  7. Marian Avatar

    Čakal som viacej info…

  8. Brozman Avatar

    Zdravim,

    velmi zaujimavy clanok a zaroven inspirujuci, tiez prave prekladam jeden plugin a som zvedavy, co ten odkaz spravi s poziciami.

    Ako sa to prejavilo na Vasej navstevnosti?

    Predsa len je to odkaz z anglickej stranky..

    Posunulo Vas to aj v slovenskom vyhladavani?

  9. head Avatar

    Az zas tak som to nesledoval a ani to nesledujem. Obcas si pozriem GA, kvoli celkovej navstevnosti a takisto si obcas skontrolujem GTPR, ale inac ma to velmi nezaujima.

  10. alzatron Avatar

    preložiť nejaky jednoduchy modul a získať potom odkaz od tvorcu modulu je rýchly a jednoduchy sposob ziskania odkazu. ale taky component virtuemart alebo take nejake monštrum by som neprekladal za jeden odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *