Diskusné fórum pre WordPress 3.0

Od vydania WordPress 3.0 tu stále častejšie píšem o vlastných typoch obsahu. Dnes tu síce zas neuvidíte žiadny návod na to ako ich vytvoriť… ale aspoň Vám ukážem jedno veľmi praktické využitie. Kontkrétne sa jedná o diskusné fórum.

Musím povedať, že už dávnejšie, keď som ešte nemal toľko skúsenosti s WordPressom ako teraz, som jedno jednoduché fórum vytvoril aj ja. Nachádza sa na stránke OAVD. Vtedy ešte nebolo o vlastných typoch obsahu pre WordPress ani počuť a tak je tvorené z článkov a komentárov. Tému vo fóre tvorí článok a reakcie naň sú komentáre. Avšak takéto riešenie nie je moc vhodné a bola to len z núdze cnosť…

Naštastie v dnešnej dobe už WordPress vlastné typy obsahu podporuje a tak nie je problém naprogramovať podobné (resp. o dosť lepšie) diskusné fórum priamo vo WP. Kontrétne sa jedná o toto fórum. Síce sa zatiaľ nejedná o verejný plugin, ale každopádne to je ďalšia pekná ukážka toho, čo všetko sa dá vo WordPresse spraviť. Viac o tomto fóre si môžete prečítať priamo na blogu jeho autora Justina Tadlocka.


Posted

in

by

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *