Robte veci jednoducho

Nemyslím tým len vytváranie, alebo výrobu niečoho. Myslím tým činnosti, ktoré robíte pravidelne.

Ak máte niečo robiť pravidelne a poprípade aj často, tak je viac ako dobré, aby to bolo jednoduché. Veľmi jednoduché. Ináč sa môže stať, že Vás to prestane baviť.

Napríklad ja sa pravidelne snažím pridávať články na tento blog. A mám šťastie, že WordPress je taký výborný systém a ľahko sa sním pracuje. Stačí pár klikov a už píšem článok. Nemusím sa o nič starať, napíšem to čo chcem, prípadne to nejako upravím, stlačím publikovať a je to. Ak by to malo byť zložitejšie, tak by ma to asi fakt nebavilo.

Ako to viem? Napríklad aj z vlastnej skúsenosti. Mám ďalší web, venovaný zjazdu na bicykloch a ten som celý spravil všelijako, len nie jednoducho. Je to síce stále WordPress, ale ja som ho „vylepšil“. Okrem iného som spravil aj pridávanie článku zložitou záležitosťou. Bohužiaľ som si to vtedy neuvedomoval. Ale pridanie článku tam nie je ani zďaleka také jednoduché ako tu. Pretože ak chcete pridať obrázok k článku (thumbnail), tak ho treba prácne orezávať a rovno pre dve veľkosti. Áno na rozdiel od automatického orezania to vyzerá super, ale zaberá to zbytočne čas a vôbec ma to už nebaví. S pridaním galérie to je podobne. Zbytočne som to spravil zložitejším, len aby to bolo podľa mňa. Funguje to síce ako má, ale ma to nebaví.

A v tom je ten problém. Ak máte niečo robiť každý deň, tak je dôležité, aby Vás to bavilo. A pokiaľ to bude niečo zbytočne zložité, tak Vás to baviť asi nebude.

Preto robte veci čo najjednoduchšie. Či už jednotlivé činnosti, ktoré vykonávate, alebo aj produkty, ktoré vytvárate. Človek totižto musím mať radosť s niečím pracovať, alebo to používať. Preto je WordPress taký úspešný redakčný systém. Lebo je jednoduchý a funguje. A mimochodom to platí aj pre produkty Apple. Všetko tam funguje a je to jednoduché.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Jedna odpoveď na na “Robte veci jednoducho”

  1. Ondrej Avatar

    „jednoducho“ jednoducho funguje a mali by sa to naučiť aj v slovenských televíziách

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *