Vieťe čo je najťažšie na písaní? Samotné písanie!

Ako možno viete, tak som si dal tohtoročný cieľ mať 250 článkov na tomto blogu. To mi zatiaľ vychádza na niečo cez dva články za týždeň. Práve preto to musím robiť systematicky a snažiť sa písať pravidelne, lebo v decembri asi nenapíšem 100 článkov naraz.

A písať pravidelne má aj ďalšie dve výhody.

  1. Najťažšie (a platí to pre všetko) je začať. Preto treba začať čím skôr a neprestať. Je to oveľa jednoduchšie ako si často dať pauzu a potom znovu a znovu začínať odznova.
  2. Keď už niečo začnete a robíte to pravidelne, tak je to oveľa jednoduchšie. Napríklad aj to písanie. Keď píšem častejšie, tak toľko pri tom nemusím rozmýšľať a skôr dostanem veci z hlavy von.

Čiže nadpis článku platí. A nie len pre písanie, ale pre všetko. Napríklad aj pre zabehnutie maratónu. Najťažšie na každej činnosti je s ňou začať. Potom už len stačí neprestať a bude to stále len ľahšie a ľahšie.

Preto nič neodkladajte na neskôr a to čo môžete urobiť už teraz aj urobte hneď teraz.


Posted

in

by

Tags:

Comments

4 odpovede na na “Vieťe čo je najťažšie na písaní? Samotné písanie!”

  1. Lukáš Mikulaško Avatar

    Absolútne súhlasím. Spraviť prvý kroj je polovica úspechu. Ja sa momentálne odhodlávam k svojmu prvému videu pre svoj blog. Verím že najťažšie bude to prvé a ďalej to už bude ľahšie a ľahšie :)

  2. head Avatar

    A druhá polovica úspechu je vydržať a pokračovať ;).

  3. daboss Avatar
    daboss

    ts ts ts, uz 12 dni bez prispevku.

  4. head Avatar

    Touché! ;)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *