Prečo som si vybral wordpress ?

S myšlienkou začať písať vlasný blog som sa pohrával už dávno, ale vždy sa našiel nejaký dôvod, prečo som to oddialil. Či už tvorba nejakého nového webu, alebo som stratil inšpiráciu… Každopádne, keďže čítate tento článok, tak je isté, že blog už mám ;) A beží na WordPresse.

A prečo som sa rozhodol pre WordPress ?

Na svete existuje nespočetné množstvo rôznych CMS a musím povedať, že mne sa všetky až na WordPress hnusia. Hnusia sa mi preto, lebo sú strašne ťažkopádne a pokiaľ by som sa naučil robiť v drupal, alebo joomle, tak za ten čas by som si sám naprogramoval vlasnú PHP aplikáciu ušitú na mieru, kde by som vedel čo a ako funguje a ak by som chcel dorobiť niečo nové, tak by som sa zas nemusel trápiť s CMS.

Ako som povedal, CMS nemám rád, až na jednu výnimku. WordPress som objavil už dávno, keď to bol kvázi nový projekt. Nikdy predtým som ho nepoužil, ale sledoval som jeho vývoj, možnosti aké poskytuje a pomaly, ale isto sa mi začínal páčiť. Ako som spomínal, nebol by pre mňa problém si nakódovať vlastný blogovací systém, ale bola by to fakt zbytočná robota, pretože WordPress je na blogovanie ako stvorený.

Pre WordPress som sa rozhodol preto, že poskytuje neskutočný komfort či už pri inštalácii, ktorú zvládne aj neskúsený používateľ, ale aj pri administrácii. Administračné rozhranie je veľmi intuitívne a veľmi dobre sa sním pracuje. Ak by som si spravil vlastný blogovací systém, tak by sa mi na 100% nechcelo piplať sa s admin rozhraním. Takisto pre WordPress existuje aj veľké množstvo rôznych pluginov, ktoré Vám umožnia pridávať nové funkcie.

WordPress pre non-blog web ?

Ale áno! Ak chcete jednoduchší web so statickými stránkami, nejakými novinkami, občas článkami, tak WordPress je stále ideálna voľba. Keďže WordPress umožnuje vytváranie vlastných tém (skupina šablón), tak je veľmi jednoduché takýto web vytvoriť. Stačí len trochu poštudovať tvorbu tém a môžete začať. S vlastnou témou dokážete vyrobiť výborný web a ani nebude vidno, že ste použili CMS pôvodne určený len pre blogy. A ako bonus ktomu dostanete veľmi dobré admin rozhranie… No čo viac by ste chceli ? ;)

A čo vy ? Používate WordPress ? Alebo chcete začať s blogovaním ? Ak áno tak si pozrite aj nasledujúce stránky, alebo sledujte tento blog a možno sa tu zas objaví niečo o tomto super CMS.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *