Zobrazovanie súvisiacich článkov v CMS WordPress

V predošlom článku o vyhľadávaní súvisiacich článkov som popísal aké riešenie je podľa mňa najlepšie. Dnes popíšem konkrétnu implementáciu vo WordPresse.

Výber kľúčových slov

Ako som písal minule, najlepšie je vyhľadávať články pomocou rovnakých kľúčových slov, ktoré ich popisujú. Vo WordPresse môžeme na tento účel využiť tagy, ktoré sa dajú pridávať ku každému článku.

Každý tag sa rovná jednému kľúčovému slovu, alebo spojeniu slov. Napríklad pre tento článok použijem tagy WordPress, Súvisiace články a Kľúčové slová. V predchádzajúcom článku som použil tagy Súvisiace články a Kľúčové slová.

Dobrý výber tagov (kľúčových slov) mi zaručí kvalitné vyhľadávanie súvisiacich článkov, ktoré môžete vidieť aj pod týmto článkom.

Zobrazovanie súvisiacich článkov

Pluginov, ktoré umožňujú vyhľadávanie súvisiacich článkov existuje mnoho. Môžete sa o tom presvedčiť vyhľadaním reťazca related posts plugin +WordPress.

Ja osobne som sa pozrel hneď na prvý odkaz (WordPress Related Posts) a keď som zistil, že vyhľadáva súvisiace články pomocou tagov tak som ho hneď aj nainštaloval.

Potom už len stačí pridať nasledujíci PHP kód do šablóny témy, ktorú používate a je to. Zvyčajne sa jedná o súbor single.php.


Od tejto chvíle bude plugin zobrazovať súvisiace články (ak nejaké nájde) na tom mieste vo vašej šablóne, kam ste vložili spomínaný PHP kód. V nastaveniach pluginu si ešte môžete zmeniť text ktorý sa má zobrazovať a zmeniť nejaké základné kritériá vyhľadávania.

Toto sa mi na worpresse páči. Že niektoré veci sú tak jednoduché ;).


Posted

in

by

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *