Vkladanie videí a obrázkov vo WordPresse

WordPress od verzie 2.9 umožňuje veľmi jednoducho vkladať videá a obrázky z iných stránok (YouTube, Flickr…). Stačí ak do textu vložíte URL videa a WordPress sa už postará o zvyšok.

Takto jednoducho to funguje vďaka oEmbed formátu. Princíp je jednoduchý. Keď napríklad do článku vložíte URL videa z YouTube, tak WordPress sa spýta YouTube ako má toto video vložiť do článku a pri zobrazení článku tak aj urobí. Čiže sa nemusíte trápiť s vkladaním videí a nastavovaním veľkosti… stačí ak si automatické vkladanie médií povolíte v nastaveniach, poprípade nastavíte maximálnu veľkosť vloženého objektu a WordPress sa postará o zvyšok.

Nastavenie pre automatické vkladanie médií nájdete v admin rozhraní v menu Settings -> Media (resp. v lokalizovanej verzii v Nastavenia -> Médiá).

Túto funkcionalitu avšak môžete využiť aj vo svojom PHP kóde a videá zobrazovať pomocou funkcie wp_get_oembed(). Napríklad pri zozname videí budete zobrazovať videá v menšej veľkosti ako pri detaile videa. Video môžete vložiť napríklad aj takto:

echo wp_get_oembed('http://youtube.com/uri_videa', 'width=400');

Daný kód automaticky vloží video, nastaví mu šírku 400 pixelov a adekvátne k tomu prispôsobí výšku videa.

Viac o tejto funkcionalite ako aj zoznam webov pre ktoré ju môžete automaticky využívať nájdete na codexe.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *