Napolen Hill – Mysli a zbohatni

Momentálne pomaly čítam výbornú knihu od Napoleona Hilla s názvom Mysli a zbohatni. Táto kniha vyšla v roku 1937 a aj napriek tomu je veľmi aktuálna a krásne vidieť, že sa toho v našej spoločnosti veľa nezmenilo. No rozdiel bude asi aj v tom, že kniha bola napísaná po veľkej hospodárskej kríze (1929 – 1930), kdežto my sa teraz pravdepodobne ešte len pred veľkou krízou nachádzame. Možno aj preto, že niektoré veci z knihy o ktorých Napolen Hill píše, že vymiznú tu máme stále.

Napríklad uvedený citát z knihy:

Nových vodcov bude potrebovať aj oblasť žurnalistiky. Na to, aby boli noviny budúcnosti riadené s úspechom, musia sa oslobodiť od „zvláštnych výsad“ a od príjmov z reklám.

Už nesmú byť nástrojom propagandy záujmových skupín, ktoré zapĺňajú ich reklamné rubriky. Tie typy novín, ktoré publikujú škandály a obscénne obrázky, nakoniec zaniknú, rovnako všetko čo kazí ľudskú myseľ.

Bohužiaľ práve takéto médiá su v dnešnej dobe najviac sledované a asi aj najviac prosperujúce. Ľudia sú ľahostajní a jediné čo vedia je sa len sťažovať, ale nič neurobia pre zmenu.

Ale nielen to som chcel. Aj na základe iných pasáži z knihy vidno, že ten svet sa až tak veľmi za posledných 80 rokov nezmenil. A hlavne ako som spomínal, táto kniha je aktuálna stále aj teraz!


Posted

in

by

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *