Web stránka hotová za jednu hodinu

Na Vianoce som sa rozhodol dať svojmu mladšiemu bratovi tak trochu originálny darček. Vlastnú doménu s webhostingom a hotovou web stránkou. Niečo také sa dá spraviť sa nejakú hodinku, dve. Chcete vedieť ako?

1) Objednajte si webhosting

Samozrejme ten najlepší slovenský Websupport.sk. Bez debaty ani neuvažujte nad iným. Mám skúsenosti s rôznymi hostingami a drvivá väčšina z nich bola na zaplakanie, hlavne čo sa týka možností a technologického zaspatého prevedenia.

2) Stiahnite a nainštalujte si WordPress

WordPress (slovenské verzia tu) je taktiež bez debaty najlepší CMS na „štandardné“, ale aj rôzne iné stránky. Inštalácia je veľmi jednoduchá a je to hneď použitelné. Ja som zvolil pre web štandardnú WP tému Twenty Twelve, ktorá je momentálne použitá aj na tomto blogu.

3) Nahodťe obsah

A do tretice bez debaty. Obsah je pri webe najdôležitejší. Forma je niekedy viac či menej dôležitá tiež, ale nikdy nie tak ako obsah. Bez obsahu by bola forma zbytočná… Preto nahodťe obsah relevantný k tomu čo má web prezentovať.

4) Hotovo

Chcete vidieť výsledok mojej realizácie predošlých troch krokov? Nech sa páči. Pozrite si www.shadex.sk. Jednoduchá stránka, ktorá spĺňa svoj účel a bola vytvorená a spustená za minimum času. Dodatočné úpravy a vylepšenia (ak budú vôbec potrebné) sa budú môcť robiť aj neskôr.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *