Moja prvá reálne používaná Ruby on Rails aplikácia

Dnes Vám predstavím svoju prvú reálne používanú Rails appku. Síce ju používam len ja, keďže je to aplikácia len pre jedného užívateľa, ale to nevadí ;). Používam ju každý deň a ušetrila mi už kopec času.

notes

Aplikáciu môžete nájsť na Githube a volá sa Notes. Ako z názvu vyplýva ide o aplikáciu na ukladanie poznámok. Nič špeciálne, ale o to viac praktické. Vytvoril som ju preto, aby som skonsolidoval svoje technické poznámky, čo som si robil v robote a aby som k nim mal rýchly prístup vrátane vyhľadávania.

Nahádzal som do nej všetky svoje poznámky, ktoré som mal predtým v .txt súboroch. Okrem toho si tam ukladám aj veci týkajúce sa Rails, ktoré chcem mať hneď  po ruke. Teraz keď potrebujem nájsť niečo čom som už predtým použil/videl, tak namiesto prehrabávania sa mojimi poznámkami, alebo hľadania cez google mám veci po ruke za pár sekúnd, namiesto minút. Nárast efektivity je očividný ;).

Vyhľadávanie je rýchle aj vďaka tomu, že výsledky sa vypisujú už vtedy keď ešte len zadávam hľadané slovo, čiže väčšinou sa k niečom dostanem doslova za sekundu.

A kde to môžem vyskúšať?

Ako som spomínal, tak aplikácia je robená len pre jedného užívateľa. Avšak ak ste trochu technický zdatný, tak si ju môžete sami nahodiť na Heroku a používať ju pre seba. Návod na spojazdnenie aplikácie nájdete na už spomínanom Githube.


Posted

in

by

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *