Zvýšenie page ranku (garantované!!!)

Včera som na webtrhu objavil ponuku, kde niekto ponúka zvýšenie page ranku a dokonca dosiahnutie požadovaného ranku garantuje. Avšak mne trochu uniká pointa, že komu a na čo takáto služba môže byť.

Pozn.: keď budem v tomto článku hovoriť o page ranku, tak tým budem myslieť Google Toolbar PageRank.

Keď si občas prezerám webtrh, tak nejako nechápem tú honbu za page rankom a už vôbec nie posadnutosť Srankom, ktorý sa páči hlavne našim českým susedom. Uniká mi dôvod, prečo by si niekto kupoval len zvýšenie page ranku, keďže z hľadiska SEO je to úplný nezmysel. Buď si zaobstarám komplet SEO služby, vrátane (hlavne) on page SEO auditu a poprípade aj linkbuilding. Samotný linkbuilding, ktorý môže spôsobiť zvýšenie page ranku nemá žiadny zmysel bez on page optimalizácie.

Na spomínanom threade na webtrhu sa ponúka práve linkbuilding, ktorého jediný viditeľný efekt bude zvýšenie page ranku. Ako autor threadu uvádza jeho služba ponúka zvýšenie hodnoty stránky a celkovo zvýšenie výnosov ? Pravdupovediac takúto blbosť som už dávno nečítal. Chcel by som vidieť ako vyšší page rank zvýši hodnotu webu a hneď aj výnosy. WTF ? Toto možno platí pre trápne weby, ktoré zarábajú nejaké drobné predajom odkazov, ale isto nie pre seriózny web.

Je síce pekné, že web bude mať vyšší page rank, ale to z hľadiska SEO nič neznamená. Pokiaľ web nie je optimalizovaný pre relevantné kľúčové slová, tak to, že sa bude umiestňovať vo výsledkoch vyhľadávania (SERP) na vyšších pozíciach pre rôzne nezmysly nezvýši jeho hodnotu (ale fakt WTF? čo tým autor myslel?) a už vôbec nie jeho výnosy. Vyšší page rank nič neznamená, dôležité sú dobré umiestnenia v SERP na relevantné kľúčové slová a dobré konverzie.

Takže rada pre Vás. Vykašlite sa na page rank a robte web pre ľudí a nie kvôli vysokému page ranku. Ak bude váš web kvalitný, tak naň budú ľudia linkovať aj dobrovolne a vy budete mať prirodzené spätné odkazy, ktoré majú isto vyššiu hodnotu ako nejaké umelé zakúpené (a veľmi pravdepodobne dočasné) odkazy. A ak už web máte a chcete zvýšiť jeho „hodnotu“… tak investujre čas, poprípade peniaze do kvalitnej onpage SEO optimalizácie a nie do nejakého pochybného zvyšovania page ranku.

p.s. niektorí ľudia v spomínanom threade chápu, že to je blbosť, ale ten zvyšok si tam tvrdí svoje a slepo vzhliada k page ranku… nechápem

Edit:
Na dailyseoblog.com vyšiel dosť súvisiaci článok: Google Ranks are not about Page Rank or Site Age-The BloggingTips.com example


Posted

in

by

Comments

6 odpovedí na na “Zvýšenie page ranku (garantované!!!)”

  1. Tom@S Avatar

    jediny vyznam PR je dobry pocit niekde v oblasti zaludku vzdy ked o nieco poskoci(ten PR, nie zaludok) a druhy vyznam je ako si spomenul predaj odkazov, co vobec nemusi byt trapna suma. Treba vsak aj dodat ze PR ciastocne moze sluzit aj ako zakladny indikator kvality webu pre vymenu ci nakup odkazu, vhodnost vsak treba preverit. Neznamena, ze ked mam PR4 su to odkazy len z katalogov ci nakupene, ale naopak moze znamenat kvalitny obsah a prirodzene odkazy tak ako sa o to snazim napriklad na blogu.
    Najviac ma vsak pobavili niektore hlody a odhady poctu odkazov na zisk konkretneho ranku, zistil som napriklad ze na PR4 potrebujem od 100 az do 1000 spatnych odkazov, no tak to je preca na par mesiacov az rokov :) takisto su zaujimave aj tie sumy, ved na take pr staci par odkazov z katalogov a mensia vymena a tada pr je na svete a 5000 usetrenych.

  2. Tom@S Avatar

    no ja som zasadne proti warezu a a aktivne proti nemu na http://www.phpbb3.sk aj bojujem :)

  3. head Avatar

    http://webtrh.cz/18927-ponukam-zvysenie-pageranku#post134872

    Chlapec sa nám urazil a nazval nás warez deckami, čo nemajú peniaze :). Zjavne tam ľudia nepochopili, že ja nemám nič proti zvyšovaniu page ranku, len mi to príde blbosť kupovať a nerobiť pre SEO nič iné.

    Ale čo, ľudia sú rôzni ;).

  4. Okuin Avatar

    100 az 1000 odkazov je na par mesiacov az rokov?

  5. Ano Avatar

    Dobrý článok, hlavne oceňujem vetu „Vykašlite sa na page rank a robte web pre ľudí“. Kámoš má 2 weby = „firemný“ s PR 3, kde má traffic len keď si zaplatí PPC kampaň a druhý „hobby“ web s PR 0 na ktorý nekúpil ani len doménu /má ho na bezplatnej sites od Google/ a píše tam čo ho baví má pritom návštevnosť asi 1000 ľudí denne … a to bez linkbuildingu, bez akejkoľvek registrácie v katalógoch ..!

  6. deny Avatar
    deny

    já doufám, že vyhledávače jednoho krásného dne přestanou ranky webů zveřejňovat

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *