WordPress tagy more a nextpage

Dnešný mini článok bude skôr pre začínajúcich používateľov WordPressu a popíšem vňom možnosť rozdeliť nejaký článok, alebo stránku na viac podstránok a ako zaistiť aby sa nám v zozname článkov (hlavná stránka, archív…) zobrazoval len začiatok článku.

Tag more

Tag <!–more–> slúži na oddelenie začiatku článku od jeho zvyšku. Toto je vhodné vtedy ak nechceme mať v zozname článkov celý článok, ale len jeho začiatok.

Ja osobne preferujem len „náhľady“ článkov a nie celé články, pretože to je výhodnejšie aj pre užívateľa. Ak si chce niekto len pozrieť zoznam článkov a kliknúť len na tie pre neho zaujímavé, tak sa nemusí predierať celými dlhými článkami, ktoré ho nezaujímjú, ale sa len jednoducho preklikne k tým, ktoré ho zaujmú.

Tag nextpage

Ak píšete dlhý článok, alebo stránku tak niekedy je vhodné rozdeliť takýto článok na viac častí (podstránok). Toto sa dá veľmi jednoducho dosiahnuť pomocou tagu <!–nextpage–>, stačí keď ho použijete pred začiatkom ďalšej časti.

Na zobrazovanie liniek na jednotlivé podstránky slúži template tag wp_link_pages() a väčšinou je použitý v šabónach na konci článku/stránky.

Príklad použitia <!–nextpage–> môžete vidieť aj v tomto článku, ktorý sa skladá z troch častí.

Použitie

Použitie spomenutých tagov je veľmi jednoduché a stačí ich napísať priamo v HTML móde editora, alebo vložiť pomocou príslušných ikoniev vo vizuálnom móde.


Posted

in

by

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *