Sťahovanie (videí a) mp3 z youtube.com

V dnešnom článku Vám ukážem veľmi jednoduchý návod, ako si stiahnuť video z youtube.com a následne si jeho zvukovú stopu uložiť ako mp3 súbor. Návod je pre užívateľov Linuxu, takže ak Linux nepoužívate, tak máte smolu a hľadajte ďalej ;).

Stiahnutie videa z youtube.com, je jednoduchšie ako by sa mohlo zdať, keďže presne na toto je určený program youtube-dl. Ak používate ubuntu, tak si ho môžete jednoducho nainštalovať pomocou príkazu:

sudo apt-get install youtube-dl

A následne si môžete stiahnuť zadaním príkazu:

youtube-dl http://www.youtube.com/watch?v=IdviDeA

Video sa uloží ako súbor vo FLV formáte (poprípade mp4 formát, alebo kto vie čo ešte;). Na uloženie zvukovej stopy z videa nám poslúží program ffmpeg.

ffmpeg -i IdviDeA.flv -ss 4 -ab 192k a.mp3

Prepínač -ss 4 znamená, že prvé štyri sekundy sa preskočia. Je to výhodné vtedy ak nechceme mp3 z celého videa, ale len z jeho časti. Pokiaľ ešte použijete aj prepínač -t 30 tak sa nám uloží len 30 sekúnd zvuku. A ako posledný prepínáč -ab 128k nám definuje kvalitu v akej má byť mp3 uložená.

Čiže ako vidíte, tak je to jednoduchšie ako by ste čakali ;).


Posted

in

by

Comments

2 odpovede na na “Sťahovanie (videí a) mp3 z youtube.com”

  1. shadex Avatar

    no neviem ale na tomto webe http://www.flv2mp3.com/ staci zadat URL daneho videa potom ho skonvertuje z flv do mp3 a downloadne do pc

    a na videa je dobry program [freeware] youtube downloader(notoricky známy) alebo rozne ine, bud konvertovy software alebo rovno weby ako wixinet atd…

  2. Filip Avatar

    Hodil by sa návod na windows :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *