Využívajte svoj pracovný čas naplno!

Ako vnímate Váš čas strávený v práci, alebo čas strávený prácou? Ako dobre využitý, alebo zabitý čas?

Pravdupovediac môže to byť aj jedno aj druhé. Záleží to len na Vašom prístupe. Viď nasledujúci príklad.

Na internete nájdete veľa článkov o tom, aby ste robili len to čo Vás baví a okamžite skočili s tým, čo Vás nebaví. Ten istý článok si prečítajú dvaja kolegovia v práci. Obidvaja si uvedomia, že to čo práve robia ich nebaví a nechcú to robiť celý život. A obaja si článok vyložia po svojom.

Kolega A ho použije ako výhovorku pre seba samého, že prečo sa v robote fláka a začne sa flákať ešte viac. Však nebude robiť to čo ho nebaví, nie?

Avšak kolega B sa na to pozrie z úplne opačného konca a začne podávať kvalitnejší výkon, ako kedykoľvek predtým. Hlavne preto, že ho súčasná práca nebaví!

Rozdiel je v motivácii. Kolega A žiadnu nemá a aj napriek tomu, že robí to čo ho nebaví, tak predsa len je stále spokojný, veď sa ani nemusí pretrhnúť. V lepšom prípade si udrží svoje miesto. V tom horšom ho vyhodia. Kolega A zabíja svoj čas.

Kolega B robí to čo ho veľmi nebaví a práve preto nie je spokojný a snaží sa to zmeniť. A o tom je motivácia. Niečo sa Vám nepáči a vy spravíte všetko preto, aby ste to zmenili. Kolega B v lepšom prípade postúpi, alebo sa vypracuje natoľko, aby zmenil job, prípadne začne podnikať. V horšom prípade si udrží miesto na úkor kolegu A. Kolega B svoj čas dobre využíva.

A to platí nielen pre prácu v zamestnaní. Tak čo, zabíjate čas, alebo ho dobre využívate? Nezabúdajte, že žijeme len raz a preto treba čas využiť čo najlepšie.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Jedna odpoveď na na “Využívajte svoj pracovný čas naplno!”

  1. head Avatar

    No tak sa musím priznať, že tento týždeň som skôr kolega A a čas zabíjam. Dúfam, že ma to rýchlo prejde ;).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *