Web stránka: Škola interierového dizajnu designDOT

designdot-ref

Prvou zákazkou, ktorú pridávam k mojim referenciám je web školy inderiérového dizajnu designDOT.

Toto je jedna zo zákazok, ktorá sa ku mňe dostala vďaka tomuto blogu.

Požiadavkou zákazníčok bol vytvorenie web stránky s CMS systémom z nimi dodaného dizajnu a obsahu + neskoršia administrácia webu.

Rozhodol som sa použiť CMS WordPress. Web je viac-menej jednoduchý, s menším množstvom stránok a pod stránok. Najpodstatnejšou funkcionalitou webu ju zoznam ponúkaných kurzov a ich objednávanie. Objednávanie funguje cez web, stým že po objednávke sa automaticky odošle mail aj objednávateľovi tak aj škole dizajnu. Na toto som použil mierne upravený plugin pre WordPress Contact Form 7. Nie je to ideálne riešenie, ale je jednoduché, efektívne a funkčné. Mohol by som naprogramovať aj vlastné riešenie, ale to by zbytočne predražilo web.

Pre jednotlivé kategórie stránok sú použité rôzne šablóny, tak aby mohla mať každá kategória vlastné ilustračné obrázky.

Použil som aj Javascript knižnicu jQuery. Pomocou nej som vytvoril animovaný banner, ktorý môžete vidieť na stránke, jednoduchú javascript hru, ktorá tam pribudne čoskoro, ale aj otváranie externých odkazov v novom okne.


Posted

in

by

Comments

2 odpovede na na “Web stránka: Škola interierového dizajnu designDOT”

  1. […] bloguje Zopár blbostí čo ma napadne… « Web stránka: Škola interierového dizajnu designDOT […]

  2. […] Dnes Vám opíšem ako som robil jednoduchú interaktívnu hru, ktorú som robil pre prvý web v mojich referenciách. […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *