Správa databázy cez WordPress

Ak pracujete ako webový vývojár, tak možno poznáte phpMyAdmin. Jedná sa o program na komplexnú správu MySql databázy pomocou PHP. Avšak daň za komplexnosť je jasná. Veľa rôznych PHP súborov a celková zložitosť rozhrania. Komu by sa s tým chcelo zapodievať ? Mne nie.

Presne naopak vyzerá Adminer od Jakuba Vránu. Je to PHP správca databázy, avšak celý v jednom súbore, ktorý stačí nakopírovať na server a môžete začať pracovať. Je to veľmi elegantné riešenie pre správu DB cez web.

Avšak ak pracujete s WordPressom a ste zvyknutý na pohodlie, tak aj nakopírovať jeden súbor na hosting a ešte k tomu si pamätať login a heslo k databáze, je veľmi zložité. A práve pre nás pohodlných existuje WordPress plugin Adminer.

Plugin stačí nainštalovať a potom môžete pristupovať k databáze cez Adminer priamo z administrácie WordPressu a ani si nemusíte pamätať detaily pre pripojenie sa k databáze, keďže to všetko má WordPress uložené. Čiže po prihlásení sa do administrácie sa viete dostať na dva kliky priamo k správe databázy.

A presne tak sa mi to páči! Je to jednoduché a ihneď použiteľné. Určite to vyskúšajte ak pracujete s MySql cez web.


Posted

in

by

Comments

Jedna odpoveď na na “Správa databázy cez WordPress”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *