Pridávanie Javascript skriptov vo WordPresse

Občas keď robím nejakú WP šablónu, tému, alebo plugin, tak potrebujem do stránky pridať nejaký Javascript. Napríklad jQuery, ktoré WP štandardne obsahuje. Avšak môže sa stať, že daný skript by bol do stránky vložený viac krát rôznymi pluginmi. Práve kvôli tomuto existuje vo WordPresse funkcia wp_enqueue_script, ktorá ma zabrániť duplicitnému vloženiu toho istého skriptu.

Ako vidíte na wp_enqueue_script stránke, tak funkcia má štyri parametre, z toho len prvý je povinný. Avšak čo tam chýba je, že od verzie 2.8 má funkcia piaty parameter, čiže jej použitie vyzerá nasledovne.

<?php wp_enqueue_script( $handle, $src, $deps, $ver, $footer ); ?> 

Piaty parameter má prednastavenú hodnotu false a určuje či sa má skript vložiť do hlavičky (medzi <head> a </head>), alebo pätičky (pre </body>). Keď ho nezmeníte, tak sa skript vloží do hlavičky. Tu podotknem, že je dôležité vo vašej téme volať wp_head() a wp_footer() pre korektné vloženie skriptov do hlavičky, alebo pätičky.

Čiže ak chcete do stránky vložiť skript pre jQuery a chcete si byť istý, že jQuery skript nebude vložený duplicitne, tak použite nasledovný kód.

<?php
function my_init_method() {
    wp_enqueue_script('jquery');            
}    

add_action('init', 'my_init_method');
?> 

Viac informácii nájdete na:


Posted

in

by

Comments

2 odpovede na na “Pridávanie Javascript skriptov vo WordPresse”

  1. […] nedávno som písal o funkcii wp_enqueue_script, ktorá slúži na pridávanie skriptov vo WP a teraz tu mám jeden tip na čo si musíte dať […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *