FileZilla – jednoduché FTP riešenie pre Linux

Potrebovali ste niekedy preniesť väčšie množstvo súborov (vrátane adresárov) cez FTP na Linuxe ? Občas to môže byť problém, hlavne ak Vám často padá spojenie. Ak sa vám nechce čítať zvášsty okolo, tak začnite používať FileZilla klienta. Ak sa nudíte, tak kľudne čítajte ďalej ;).

Keďže občas musím pracovať aj s webhostingom, ktorý je taký „úžasný“, že umožneje nahrávanie súborov len cez FTP a o sFTP, alebo SCP môže človek len snívať, tak som sa dostal do situácie, kedy som potreboval na server nahrať väčšie množstvo súborov (napríklad WordPress), ale toto bol aj vďaka nekvalitnému pripojeniu k internetu dosť problém.

Zoberme si napríklad štandardného FTP klienta pre príkazový riadok. S ním ďaleko nezájdete, keďže priamo nahrávať (kopírovať) adresáre a všetko by bolo treba robiť manuálne. Toto padá hneď. Nevadí, na tieto problémy mi vždy postačoval klient ncftp, ktorý hravo zvládne nahrávať aj adresáre a podadresáre… Avšak pri ncftp nastal problém, že zo začiatku síce všetko fičalo ako má, ale po pár súboroch sa proste zasekol a prenos zamrzol. Hovorím si FUCK! Možno to bolo mojím nekvalitným pripojením od Chella, ale to nie je podstatné. Probém je, že to nefungovalo.

Tak som poskúšal ešte aj nejakých iných FTP klientov, ale ani jeden nefungoval ako som potreboval a vždy bol niekde problém. Už keď som si išiel trhať vlasy, tak ma kamarát odkázal na už spomenutý FTP klient FileZilla. Tak som ho rýchlo nahodil, odskúšal a VOILA, všetko fungovalo ako malo! Aj keď mi občas vypadlo spojenie, tak to filezillu nerozhodilo a keď spojenie znovu nabehlo, tak to ďalej fungovalo ako malo a moje problémy s FTP klientom pre Linux boli vyriešené.

No a to je všetko a rozprávky je koniec ;).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *