HTML škola, alebo ako sa robí web stránka ? – časť nultá

Rozhodol som sa, že svojho brata naučím robiť weby. Aby som bol konkrétnejši, tak pre začiatok kódovať stránky z grafického návrhu do HTML5 a CSS. Avšak nemám chuť vymýšlať vymyslené, vytvárať presné návody a ani všetko vysvetlovať. Radšej som si vybral cestu praktických cvičení.

A keďže brat už má aj nejaké skúsenosti s tvorbou stránky zo školy, vie čo je HTML a CSS, tak to bude ešte ľahšie. Ja mu vytvorím cvičenia, pri riešení ktorých si naučí rôzne veci, ktoré pri HTML+CSS kódovaní treba ovládať a k tomu mu poskytnem nejaké tie tipy čo ako robiť, nerobiť a poprípade aj odkazy na stránky, kde by to mohlo byť vysvetlené. No a zvyšok nechám naňho nech sa trápi.

Cieľom je aby po dokončení mojej HTML školy, bol schopný nakódovať zložitejšie web stránky. Napríklad aj hocičo z mojich (prudko neaktuálnych ;) referencií. Zatiaľ ešte ani nemám vymyslenú presnú štruktúru jednotlivých cvičení, a ani formu ako presne to bude prebiehať. Skôr to budeme riešiť operatívne. Ak nahodím latku príliš vysoko, tak ju kludne znížim. Ak bude s niečim problém, tak sa mu budeme viac venovať… No uvidíme. Predbežne to plánujem na jednu lekciu na týždeň. A pokiaľ bude chcieť vidieť novú lekciu, tak bude musieť dokončiť tú predošlú. Čiže snáď sa naučí aj niečo o time managmente ;).

Ak sa chcete zdokonaliť v tvorbe web stránok, tak kludne sledujte tento seriál. Ale majte na pamäti, že nebude mať za úlohu naučiť všetko. Ako som písal skôr bude zameraný na samoštúdium a praktické cvičenia. Takisto ja nie som ani učiteľ, ani nič podobné, takže neviem Vám garantovať akúkoľvek kvalitu ;). Každopádne, ak budete mať chuť učiť sa, tak sa snáď niečo naučíte. A ak to budem časovo stíhať, tak kludňe aj poradím v komentároch…

Nuž a aby bola nultá časť kompletná, tak sem ešte pridám nejaké užitočné linky z W3Schools, kde sa nachádzajú rôzne návody a referenčné príručky vhodné aj pre začiatočníkov. Pre moju HTML školu odporúčam hlavne HTML5 Tutorial, CSS Tutorial, CSS Reference a neskôr možno aj CSS3 Tutorial


Posted

in

by

Tags:

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *