Môj prvý startup camp

Keďže sa v robote v poslednej dobe nudím (a nechcem sa) a okrem toho, som si aj chcel rozšíriť obzory o SK startup scéne, keďže by som chcel začať podnikať, tak som sa včera zúčastnil bratislavského startup campu #18.

Nevedel som čo od toho očakávať, ale mám rád nové veci a tak som sa tam vybral. Pravdupovediac, vybral som sa tam o dosť skôr ako som mal. Presnejšie o jeden deň, keďže neviem prečo som mal v hlave zakotvené, že to je v sobotu. Avšak, ešte cestou tam ma osvietilo, otočil som sa a skúsil som to o deň neskôr ;).

Samotný startup camp sa mi celkom páčil, aj keď si niesom istý či som po ňom o niečo múdrejší a bližšie na ceste k svojim miliónom, ale aj tak to stálo za to. Stretol som tam a pokecal som s jedným bývalým kolegom, ktorý sa teraz motá okolo startupov. Okrem toho som si aj pozrel, aké startupy robia slováci.

Program bol rozdelený na dve časti. Kvázi prednášky a interview s Filipom Šantom, ktorý veľmi pravdepodne dostane letenku to Silicon Valey (viď nižšie) a v druhej časti nasledovali elevator pitche, kde ľudia dostali 4 minúty na predstavenie svojich projektov.

Musím povedať, že bolo vidno, že niektorý ľudia asi nemali veľa skúseností s prezentáciami, čo bolo dosť na škodu. Ja osobne som mal program campu naštudovaný a vedel som o čo ide… (pokiaľ to bolo v programe). Ale zjavne nie všetci, keďže po prvej prednáške o Goalscape, niektorí ani nevedeli, že o čom ten projekt vlastne je.

Takisto interview s Filipom nemalo taký úspech, aký by sa dal očakávať. Kebyže neviem o čo ide, tak by som bol po tom interview asi zmätený aj ja. Tak v skratke: Filip reagoval na ponuku, že nejaký startup hľadá dizajnéra do svojho tímu v Silicon Valey. Neskôr zistil, že len poslať svoje portfólio asi nestačí a tak spravil niečo navyše. Spravil web Take me to Silicon Valey. Napriek tomu, že web bol určený len pre konkrétnu ponuku, nejak sa dostal do sveta a mal veľký úspech. FIlip dostal ponuky na prácu z celého sveta. A o tom malo byť aj interview.

Avšak veľa ludí to asi nepochopilo. To si myslím hlavne na základe otázok, čo mu dávali… Je to škoda. Podľa mňa by úplne stačilo keby ho „moderátor“ a organizátor v jednej osobe lepšie predstavil a hneď by to bolo jasnejšie.

Okrem spomínaného sa ešte konala prezentácia viedenského coworking priestoru Sektor 5 a tri elevator pitche. Ktoré sa mi tu opisovať nechce.

Ako som hore písal, tak neviem či ma to nejak posunulo bližšie k mojim miliónom, ale viem, že sa zúčastním aj ďalšieho campu. Tak možno sa tam uvidíme.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *