Ako byť NEúspešný v práci?

Hľadáte spôsob ako byť úspešný? Jedna možnosť ako to zistiť, je spísať si veci ako byť neúspešný. A potom to jednoducho znegovať.

Kedysi som sa v práci riadil takýmito „múdrymi“ výrokmi:

„Čo môžeš urobiť dnes, neurob ani zajtra a máš dva dni voľna“

„Email, ktorý neprišiel aspoň dva krát si nezaslúži moju pozornosť“

Ak chcete byť ešte menej úspešný tak nerobte nič navyše. Stačí sa držať hore napísaného a úspech sa Vám bude vyhýbať ;).

A ako byť teda úspešný?

Neodkladajte veci na neskôr, ale urobte ich čo najskôr. Poskytujte tie najlepšie služby a vytvorte si povesť toho čo svoju robotu dotiahne do konca a nerobte len to čo musíte. Snažte sa byť prospešný, proaktívny a robte veci navyše.

Keď som bol prvý krát zamestnaný, tak som sa pomaly začal riadiť výrokmi v prvej časti tohto článku. Výsledok bol ten, že po pár rokoch som začal byť z chodenia do roboty dosť frustrovaný a absolútne ma to nebavilo. Dal som výpoveď, chvíľu som žil z úspor, potom z freelancovania a nakoniec som sa znovu zamestnal. Zhodou okolností tam kde predtým.

Avšak môj prístup k práci sa medzi tým otočil o 180 stupňov a začal som sa riadiť skôr druhov časťou článku. Malo to síce pozitívny vplyv na moje ohodnotenie, ale pravdupovediac vidím v tom aj jednu nevýhodu. Začal som sa nudiť v práci, keďže mám VŠETKO hotové. A to nie je žiadna výhra, keďže svoju kariéru chcem budovať a ničnerobením to nejde…

No som zvedavý, ako to bude pokračovať. Čo sa zamestnania týka, tak na tento rok mám stanovené nejaké ciele a uvidím či ich dosiahnem v súčasnom zamestnaní, alebo niekde inde.


Posted

in

by

Comments

3 odpovede na na “Ako byť NEúspešný v práci?”

  1. Peto Avatar
    Peto

    presne tak ako pises pato som rozmyslal a konal ja(teda v druhej casti clanku)….casom mozno dojdes na to, na co som dosiel ja a to ci ma zmysel byt velmi uspesny, lebo rozdiel medzi uspesnym clovekom a workoholikom casom nezistis :)….vzdy treba mat tu temnu stranku,ktora ta brzdi obcas, lebo byt uspesny za kazdu cenu tiez nieje pre tvoje okolie obcas vyhra :)
    Prisiel som na to ze prvorade je zdravie, pokoj, a schopnost sa vyspat do oddychu :)
    vela zdravia aa pokoja zela Peto :)

  2. head Avatar

    Neboj sa, od workoholika mam daleko ;). Je mi jasne, ze ked chcem zabrat dvakrat tolko ako teraz, tak cesta nie je robit dva krat tolko ako teraz…

  3. Andrej Mikula Avatar

    Pekný článok! Konečne aj niečo o tom, ako byť ne-úspešný :) Výrok o odkladaní vecí na zajtra som síce poznal, ale nepočul strááášne dlho, takže ma to pobavilo :)

    Držím palce v dosahovaní cieľov a v ďalšom rozvoji tohto blogu :)

    Andrej

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *