Zrušenie registrácie DPH

Ak hľadáte žiadosť pre zrušenie registrácie pre DPH, tak tu ju máte (.rft, .pdf, .odt). Mne táto žiadosť prešla bez problémov. Je to jednoduchá vec, nie je tam moc čo pokaziť, len musíte splniť podmienku, že platcom ste aspoň jeden rok a za posledných 12 kalendárnych mesiacov ste nemali obrat vyšší ako 49 790 €. A tí zvyšní kľudne čítajte ďalej.

Keď som v roku 2009 dal výpoveď, tak som veľmi ešte netušil čo budem robiť, len som proste dal výpoveď a povedal som si, že nejak bude. Časom som si založil firmu a stále som mal nejaké tie ilúzie, že to stačí a bude mať peňazí ako pliev. A aby to nebolo málom, rovno som sa stal platcom DPH (čo samo o sebe nebol zlý nápad).

Avšak na zarobenie peňazí nestačí založiť firmu. Dokonca to je to najjednoduchšie čo sa dá urobiť. Na zarobenie peňazí treba aj makať. Ja som sa nejak dostal k tvorbe web stránok. Tak som vydržal asi rok a pol a povedal som si, že dosť a znovu som sa zamestnal (tam kde predtým).

Ešte zo začiatku minulého roka som makal ako fretka. Ráno som skoro vstal, hodinku, dve som robil weby, potom do roboty a po robote znovu makať. Takto mi to síce chvíľu vydržalo, ale rýchlo ma to prestalo baviť. A tak som postupne začal obmedzovať zákazky a dostal som sa do toho štádia, že už sa mi neoplatí byť platcom DPH, pretože náklady na účtovníčku začínajú byť väčšie ako to čo si viem odpočítať z DPH.

Čiže som sa rozhodol zrušiť registráciu DPH. Avšak čo som za posledný rok a niečo získal je chuť makať a podnikať. Ale, už do toho nepojdem bezhlavo, čiže kým nedostanem nápad, že čo robiť, tak sa budem naplno venovať sebavzdelávaniu a svojej kariére, ale verím, že to svoje podnikanie raz rozbehnem.

p.s. a samozrejme, že občas možno zoberiem aj nejakú dobrú bokovku ;)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Jedna odpoveď na na “Zrušenie registrácie DPH”

  1. majsterko Avatar
    majsterko

    Preco sa rozhodujes tak ze vymienas jeden extrem za druhy? Po x rokoch podnikania stale plati paretovo pravidlo (20% zakaznikov generuje 80% zisku, 20% vedomosti ti staci na zvladnutie 80% problemov…) a az po 3rokoch podnikatelskej cinnosti v jednom smere je rozhodujuce ci je to zivotaschopne alebo treba hladat nieco nove. Ak si dobre pamatam z nejakej prirucky na busines plany tak uz vo vypocte kapitalu na nastartovanie podnikania je cifra rovnajuca sa trojrocnym nakladom neocakavajuci zisk. Ak vsetko funguje ako ma zacnu sa generovat zisky linearnym radom. Potom nastava dalsi problem ukocirovat rozbehnuty busines. Tento problem je podla mna este narocnejsi ako zacat. Casto sa hovori ze ked firma zotrva na trhu dalsie tri roky je dobre fungujuca a dlhodobo udrzatelna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *