15 vecí Jána Šifru

Včera som natrafil na zaujímavé video, kde Ján Šifra rozpráva o 15 veciach, ktoré mal podľa neho vedieť už ako študent marketingu. Video bolo natočené pre ClickJobFair.sk. Je to síce trochu dlhšie video, pretože to tam dosť obkecáva, ale určite si ho pozrite.

A čo sa mi z neho najviac páčilo ?

Toto:

  • Dajte výpoveď hneď ako sa prestanete učiť. Toto je veľká pravda, ale málokto sa toho drží. Dokonca ani ja som sa toho nedržal, lebo som o tom ani nevedel. Avšak každý človek čo sa chce niekam posunúť by sa toho držať mal. Ak už nie je možnosť, kam by ste sa vo firme posunuli a naučili niečo nové, tak dajte výpoveď.
  • Neberte si hypotéku. Aspoň pokiaľ nemáte tridsať. Toto je tiež pravda pravdúca. Vďaka hypotéke prídete o kus svojej slobody. Už nebude pre Vás také jednoduché odísť z práce. Nebude pre Vás jednoduché risknúť to a začať podnikať. Budete závislý na pravidelnom príjme. A to pre mladého človeka isto nie je dobré, hlavne ak chce niečo dokázať.
  • Nepredávajte sa to čo by sa predávať nemalo. Ja to beriem tak a vždy som sa toho aj držal, že pokiaľ niečomu sami neveríte, tak to ani nepredávajte. Predávať bullshit len kvôli peniazom je okrádanie druhých.
  • Rozhodujte sa precízne, ale rýchlo. Až donedávna som si neuvedomil, aký som vlastne nerozhodný a že to vôbec nie je možne. Avšak vďaka knihe Mysli a zbohatni som si to uvedomil a snažím sa to zlepšiť.
  • Vždy choďte opačným smerom. Alebo nepočúvajte ľudí keď Vám hovoria, že niečo sa nedá, len preto, že to všetci robia ináč, alebo oni sami to nedokážu. Pokiaľ robíte presne to isté čo všetci ostatní, tak máte len malú šancu na úspech.
  • Píšte svoj blog. Ako keby tam čítal môj nedávny článok. Náhoda, ale máme pravdu. Práve preto píšem, aby som si sám utriedil myšlienky.

A vo videu nájdete ešte ďalších 9 vecí s ktorými viac či menej súhlasím. A tak neváhajte a pozrite si ho, určite to stojí za to.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Jedna odpoveď na na “15 vecí Jána Šifru”

  1. daboss Avatar
    daboss

    Celkom zaujimave a myslim, ze s vela bodmi sa da suhlasit.
    S bodom o hypoteke, ale nesuhlasim. Suhlasim, ze hypoteka na cloveka vytvara tlak, aj ked mozno vacsi ako by mala, lebo clovek niekde byvat musi a musi platit aj najom.
    Nepovazoval by som tridsiatku za nejaky magicky vek. Hypoteka suvisi s byvanim a usadenim sa. Ak sa chcem usadit a mam na to tak preco nie aj skor? Mat na to, ale neznamena zobrat si 100% hypo na 30 rokov kde splatka zhltne 50+% prijmov domacnosti.
    Hypoteka moze mat aj motivacne ucinky:
    1) musim makat tak aby som zarobil aspon xyz penazi aby bolo na splatku. Ako by som povedal pozerat sa na to z tej lepsej stranky.
    2) budem makat aby som sa hypo zbavil co najrychlejsie. Myslim ze toto je jasnejsi ciel ako „Budem makat aby som si o x rokov kupil byt/dom za xyz penazi“.
    Takuto motivaciu mas aj ty head, nie?
    3) nehnutelnosti bud s najvacsou pravdepodobnostou o x rokov drahsie ako su teraz.
    Tak ako prenajmu sa da zbavit aj hypoteky, predat nehnutelnost, vratit prachy banke a je to.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *