Čítačka kníh Amazon Kindle

Nedávno som si po dlhom váhaní kúpil Amazon Kindle. A môžem povedať, že som váhal zbytočne, keďže to je super vec ;).

Pravdu povediac som sa dosť dlho nevedel rozhodnúť, či si Kindle kúpim, alebo nie. Páčia sa mi papierové knihy a nevedel som či mi postačí obyčajná čítačka, kde sú knihy len v digitálnej forme.

Avšak hneď po rozbalení a zoznámení sa s Kindle som vedel, že to bola len ilúzia a je mi úplne jedno či držím v ruke papierovú knihu, alebo Kindle. Ba čo viac, Kindle je ešte lepšie ako kniha ;). Super za z toho číta, mám v tom zabudovaný anglický výkladový slovník a ešte si tam aj viem označiť veci čo sa mi v knihe páčia.

A okrem toho, si tam posielam dlhšie články, čo sa mi nechce čítať za počítačom, čiže v podstate vďaka tomu čítam ešte viac ako predtým. Mimochodom na posielanie článkov z webu do Kindle odporúčam RekindleIT, alebo Instapaper. Avšak RekindleIT sa mi páči viac, keďže mi články do kindle posiela ihneď a nemusím to robiť manuálne ako v Instapaper, alebo čakať kým sa mi raz denne pošlú.

Čiže ak váhate s kúpou, tak neváhajte a kupujte. A ak si ju kúpite priamo od Amazonu (max. 1 kus), tak Amazon zaplatí za Vás DPH a clo. Tak sa nedajte oklamať ako ja, keď som kúpil 3ks kvôli poštovnému, ale preplatil som to na DPH a cle ;).

p.s. prvú knihu som si kúpil ešte v ten deň ako mi dorazil Kindle. Majú to tak dobre vyriešené, že sa mi ani nechce hľadať nelegálne kópie ;).


Posted

in

by

Comments

2 odpovede na na “Čítačka kníh Amazon Kindle”

  1. Eva Avatar

    Nad Kindlom premýšľam už asi pol roka, respektíve nad čítačkami vôbec. Mám jednu otázku: Asi si robím veľké ilúzie, že do čítačky si dám zoskenovanú knihu, však? Nemám s nimi totiž žiadnu skúsenosť a môj záujem o čítačku (hlavne kindle, keďže podľa referencií mi príde najlepší) je hlavne študijný, pretože večné vlečenie stokilových kníh mi nelezie len na nervy, ale riadne ničí chrbticu…keďže nemám na to každú knihu kupovať, tak áno študujem aj z okopčených, skenovaných a pod. a to mám pocit, že mi čítačka asi nezoberie, či?

  2. head Avatar

    Ono len tak oskenovať niečo nestačí. Pôjde to síce dať do kindle, ale nebude to moc čitateľné. Ideálne je to mať vo forme textu a nie obrázka. Pričom len oskenovaný dokument je vlastne obrázok a treba na to spraviť OCR a previesť to do textu, ale s tým nemám skúsenosti…

    Čiže na skriptá to asi nebude, ale čo sa týka iných kníh, tak tých sa dá nájsť dosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *