Diagnóza: vyhorený

Akurát si čítam článok presne s týmto nápisom v Trende, ktorý som si kvôli tomu kúpil. Dôvod? Nechcem znovu vyhorieť.

Avšak v poslednej dobe k tomu začínam mať celkom blízko. Ani neviem prečo som nedávno zobral jednu bokovku. Chyba! Budú z toho síce nejaké peniaze, čo je samozrejme ok. Ale pravdu povediac mi to za ne vôbec nestojí.

V článku z trendu píšu, že človek by nemal pracovať viac ako 8 hodín denne, lebo inak už čerpá z rezerv. Môj problém je, že mne tie rezervy už asi došli. Nielen že som mal minulý mesiac celkom dosť nadčasov v robote (čo bolo viacmenej ok, keďže to nebolo veľmi náročné), ale ako bonus teraz prídem z roboty sadnem za komp a dokončujem jeden web.

Skutočne neviem prečo som sa na to dal. Ako som písal peniaze potešia. Ale namiesto toho som sa viac mohol venovať mojim cieľom, ktoré musím teraz odkladať. Proste som nerozmýšľal keď som to bral a rozhodoval som sa len pomocou vidiny peňazí a nie podľa mojich cieľov. A to bola chyba. Viem, že sa mám rozhodovať vždy podľa mojich cieľov, ale teraz som sa fakt oklamal.

Namiesto toho, aby som robil menej v skutočnosti robím viac. A pracujem pre peniaze a nie peniaze pre mňa. Všetko ináč ako chcem. Nabudúce si budem túto zákazku pripomínať ak budem rozmýšľať nad nejakou inou ;).

Takže do ne-vyhorenia priatelia  a nabudúce to už dúfam bude optimistickejšie ;).


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 odpovedí na na “Diagnóza: vyhorený”

  1. daboss Avatar
    daboss

    pracovat dlhsie pre viac penazi je omnoho jednoduchsie ako pracovat rovnako za viac penazi a clovek si to na zaciatku ani neuvedomi, takze bacha na to
    a kedze mas 1. styri ciele zamerane na financie mozno aj podvedome si si vybral najlahsiu cestu ;-)

    Nechces sa o tom porozpravat pri pive? :D

  2. head Avatar

    Ale prd. Mala to byt jednoducha fajna zakazka. A je z toho nocna mora. Kaslem na to, nebudem uz brat ziadne bokovky, nestoji mi to za to ;)

  3. shadex Avatar

    Píšeš:
    ..že človek by nemal pracovať viac ako 8 hodín denne, lebo inak už čerpá z rezerv. Môj problém je, že mne tie rezervy už asi došli.“
    -myslíš rezervy /čo sa týka fungovania organizmu naplno/
    rezervy(energia) – dôjdené rezervy (vyčerpanie)..?

    Lebo, čo sa týka bokoviek a roboty a na druhej strane vytýčených cieľov vyššieho záujmu – niekedy keď človek maká na dosiahnutí cieľov – jednoducho maká hlava – nehlava, deň – noc ../samozrejme s krátkymi prestávkami/ ..Myslíš že je lepšie určiť si dennú „prac. dobu“ /koľko strávim robením určitých vecí/ a nehrotiť to ?..

    Viem že oddych je potrebný aby sa práca mohla vykonať plnohodnotne/ ako mi raz jeden zvukár povedal že po určitej dobe/ cca . 2-3 max. 4 hodiny – by mal zvukár/strihač atd..odísť od PC a dať si pauzu kvôli unavenému sluchu/…to je jedna vec..

    Ale čo sa týka tejto problematiky, poďľa toho čo píšeš …je super vedieť efektívne pracovať. Ale myslíš že multitasking je horší ako pracovať na jednom cieli/projekte, práci/ ? Ptm bude tá robota asi plnohodnotnejšia…ale na druhej strane nestihneš nič ostatné. Čo myslíš?

  4. head Avatar

    Shadex: A aka bola otázka? :)

    Hlava ti maka preto nonstop, lebo nemas poriadok vo veciach co treba urobit. Nestaci to mat len v hlave, alebo na papiery. Treba to dat na papier, ale do nejakeho zrozumitelneho systemu…

    Mozem ti k tomu pozicat nejake knihy + citaj toto: http://www.mrhead.sk/2011/12/napiste-to-a-dostante-to-z-hlavy-von/

  5. shadex Avatar

    Vedel som že to vyznie chaoticky :D…a máš pravdu, mal by si to človek dať dokopy do systému aby prácu robil efektívnejšíe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *