Máte jasné ciele? Tak konajte!

Tento a minulý týždeň som sa podstatne a možno aj trochu nečakane priblížil k môjmu top  cieľu na tento rok. A to zarábať určité množstvo peňazí mesačne.

Ako som minule písal, tak jedným z mojich tohtoročných cieľov je dosiahnuť určité zvýšenie platu. Samozrejme, že to nechcem zadarmo a za tú istú robotu dostávať viac. Chcem zvýšiť svoju hodnotu a dostať za to adekvátne zaplatené.

Zo začiatku som sa na to všetko viac-menej len pripravoval. Zisťoval som si čo všetko pre to môžem urobiť a spisoval som si všetky nápady. Aj lepšie aj horšie, proste taký brainstorming pre jednu osobu (viem, že to je oxymoron ;).

A postupne som začal konať. Spravil som si jedinečné CV s profi fotkou (od branoherchl.sk) a minulý týždeň som oslovil nejaké personálky. Proste začal som konať. A  ako som to urobil, tak ako naschvál som sa deň na to dozvedel aj o možnosti povýšenia v mojej súčasnej robote.

Avšak čo je podstatné, tak po menšej komunikácii či už v robote, alebo s personálkami som sa presvedčil, že môj cieľ je dosť reálny. Či už získať ten plat tam kde som, alebo aj inde. Predtým som nevedel, ako presne tento cieľ dosiahnem. Ale teraz v tom mám už o dosť jasnejšie a aj moje sebavedomie je zas o niečo vyššie.

A na to všetko stačilo len začať konať. Reálne ma to síce k môjmu cieľu posunulo len minimálne, ale v mojej hlave som spravil poriadny skok. A to je podľa mňa o dosť podstatnejšie.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *