SEO príručka pre začiatočníkov

Pred pár dňami vydal Google SEO príručku pre začiatočníkov, v ktorej sú popísané základné SEO praktiky aj s názornými ukážkami na fiktívnej webovej stránke. Ak chcete vedieť čo sa v nej nachádza a pre koho je určená, tak čítajte ďalej.

Základy SEO pokope

Ako som už spomínal tak príručka je určená začiatočníkom a je v nej zhrnuté asi všetko čo k dobrej onpage optimalizácii patrí. Je vnej popísaná dôležitosť <title> tagu, používanie meta description je taktiež detailne popísané, aj napriek tomu, že slovenský SEO guru Tybi si myslí, že používanie meta keywords a meta description je zbytočné…

Príručka ďalej ponúka tipy pre štruktúru URL, ako aj celého webu vrátane navigácie, používanie anchor textu pri odkazoch, používanie nadpisov v texte (<h1>, <h2>,...), obrázkov… A čo sa mne najviac páči, tak páni z Googlu nezabudli na to najdôležitejšie a tým je kvalitný obsah. Tak ako pri každej kategórii, tak aj tu sa nachádzajú tipy ako písať kvalitný text, spolu s tým, čomu by ste sa mali vyhnúť.

Aby som bol kompletný tak v príručke je popisané aj použitie robots.txt, nofollow pre odkazy a tipy na propagáciu Vášho webu.

Ak chcete zvýšiť návštevnosť vášho webu a neviete ako začať, tak SEO príručka od Google Vám ponúkne všetky potrebné informácie pre základnú SEO optimalizáciu.

A keďže ste sa dočítali až sem, tak tu máte odkaz na Search Engine Optimization Starter Guide. ;)


Posted

in

by

Comments

2 odpovede na na “SEO príručka pre začiatočníkov”

  1. Sexshop Avatar

    Heh Tybi ako SEO Guru :-)
    V tom co pisal, vsak s nim musim suhlasit. V urcitych pripadoch ma pravdu.
    Zaujimalo by ma vsak, ci google vyda prirucku aj pre pokrocilych :-) O tom je uz na webe menej popisane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *