Kupujeme nehnutelnosť, časť nultá

S priateľkou sme sa rozhodli, že ideme kupovať byť a tak by bola škoda nepodeliť sa o nejaké zážitky aj tu na blogu.

Konkrétne sa jedná o byt v Bratislave. Pravdupovediac, nechcem navždy ostať v BA, ale v najbližšej dobe tu naisto budem bývať. A tak som sa rozhodol, že si tu kúpim byt. Rozhodnutie stálo vlastne len na mne, keďže priateľka chcela byt už dávno. Ja som sa do toho moc nehrnul, ale ceny (asi) stále klesajú, ponúk je milión (výhoda pre kupujúceho) a ešte k tomu mám tento rok nárok na hypotéku pre mladých, ktorá je dotovaná štátom.

Čiže idem kupovať nehnutelnosť. Bude to sranda. Najme keď sa mi pri prezeraní ponúk dvíha adrenalín na niektorých darmožráckych realiťákov (česť výnimkám). Popis bytu oničom, fotky ešte horšie, ale to aká bude provízia pre realitku na to samozrejme nazabudnú. Samozrejme keby neboli blbí, tak to priamo zarátajú do ceny a je to vybavené. Okrem toho pritom zastupujú predávajúceho, ale pýtajú províziu od kupujúceho. Je to vcelku zaujímavé. Naštastie priateľka prehľadáva ponuky a filtruje ich aj pre mňa.

No nič, začnem to obvolávať a pozerať. A zisťovať možné zľavy z niektorých nereálnych cien.

To ešte len bude sranda ;).


Posted

in

by

Comments

4 odpovede na na “Kupujeme nehnutelnosť, časť nultá”

  1. hocikto.info Avatar

    držím palce, bude to boj, zažil som to koncom minulého roka

    skúste nájsť byt mimo realitku, je to menej komplikácií a menej peňazí
    na hypotéku pre mladých sa nespoliehaj, tam je podmienok toľko, že ju ešte ani nikto nedostal

  2. head Avatar

    Vďaka!

    Kamarát s frajerkou kúpili tento rok byt a bez problémov dostali hypotéku pre mladých. Teda ona. Čo viem, tak hlavná podmienka je vek a priemerná hrubá mzda za min. rok pod určitou hranicou. Bez problémov spĺňam obidve veci ;).

  3. Doomm Avatar
    Doomm

    Ou… tak to budeš mať veselé. Prešiel som si tým už párkrát (kúpa bytu, rokovania o kúpe bytu, atď) a nikdy to nešlo hladko – vždy sa niečo vyskytlo…

    Ideálne je ísť cez overeného realiťáka, v žiadnom prípade nie cez nejaké malé realitky. A ak Ti bude realiťák nesympatický, alebo nedôveryhodný (raz som chcel predať byt za určitú sumu a jeden z realiťákov, ktorých som oslovil ma presviedčal, aby som zvýšil cenu, že chcem predať príliš lacno, lol), tak rovno na ďalšie rokovania zabudni…

    Mimochodom, aký byt v BA hľadáte? :-)

  4. […] bloguje Zopár blbostí čo ma napadne… « Kupujeme nehnutelnosť, časť nultá […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *