MrShop končí a ja zabehnem Maratón

Možno sa pýtate, že čo majú tieto dve veci spolu spoločné. Obe boli súčasťou mojich cieľov do Novembra 2011. Jedného sa vzdávam (fail) a v ten ďalší stále verím.

Minúly rok v novembri som si spravil zoznam svojich cieľov na jeden rok. Teda som si spísal 10 bodov, že kde budem o rok, konkrétne 10. 11. 2011. Okrem iného som tam mal tieto veci:

  • MrShop má 100+ zákazníkov
  • Zabehol som Košický maratón 2011

Plus asi osem ďalších vecí, možno ich sem pridám neskôr. Možno v novembri. Uvidím.

Každopádne svoje ciele treba pravidelne prehodnocovať. A moja situácia sa od novembra poriadne zmenila a už mám iné priority. Napríklad spomínaný MrShop. Projekt na prenájom e-shopov, ktorý ani poriadne nezačal a už s ním končím. Nemám na to čas a tak som sa rozhodol nerobiť to vôbec ako keby som to mal robiť zle. Samozrejme, všetko je otázkou priorít, ale MrShop už pre mňa prioritou nie je. Momentálne už od decembra znovu pracujem, dokonca v tej istej firme ako predtým a aj na tej istej pozícii. Avšak teraz to už beriem ináč. Predtým som na robotu nadával a nerobil som nič navyše a nechcel som vôbec pracovať. Lenže to sa nedá, nie bez nejakých cieľov. A keď som dal výpoveď tak som žiadne nemal, len som chcel mať pokoj.

Avšak po čase sa to zmenilo. Peniaze sa začali míňat, tak som začal robiť freelancera. Aj keď občas boli dobré zákazky, tak stále to bolo menej platené ako predošlá robota. A bola to stále len robota. Nenazvem to ani podnikaním, toto bola proste robota, ktorú som robil z domu, alebo aj inde kde som bol s kompom.

Toto mi už časom začalo liezť na mozog a tak som sa rozhodol znovu zamestnať a popri tom som chcel ďalej freelancovať. Tak som to videl v novembri 2010. Vtedy som si myslel, že nonstop makať bude super. Avšak to ma tiež prešlo ;). Ono sa to ani nedá, resp. nemá to význam. Zase som prehodnotil priority a postupne som sa začal zbavovať väčšiný mojich projektov, ktoré sa netýkajú môjho zamestnania. A MrShop je bohužiaľ jedným z nich. Proste už to nie je mojou prioritou, ale aj napriek tomu si to nechávam ako cieľ aj keď už teraz viem, že bude nesplnený. Ale aspoň budem vedieť prečo. Budem vedieť čo som nespravil a čo som spravil z bytočne. A verím, že raz sa mi to zíde.

Nechcem byť zamesntancom navždy. Ale teraz je to pre mňa najlepšie riešenie. Chcem v práci nazbierať čo najviac skúseností. Najme tie čo som mohol už dávno predtým, keď som bo obyčajný flákač. Keď som síce spravil to čo bolo treba, ale nič navyše.

No ale dosť bolo o MrShope a zamestnaní. Jedným z zmojich ďalších cieľov je, že zabehnem tohtoročný Košický maratón. Nie som nejaký extra fanúšik behania, ale mám rád výzvy. A zabehnúť maratón bol už dlho môj sen. Avšak bez cieľa/plánu ostanú sny, len snami a to rozhodne nechcem. Práve preto som si povedal, že ho zabehnem teraz. Nebudem o tom len snívať, proste to konečne urobím. A viem, že keď to dokážem, že potom dokážem hocičo čo budem chcieť.

A prečo to sem píšem ? Proste ak ho nezabehnem, tak sa nebudem hanbiť len pred sebou a zopár kamarátmi, ale už to bude „verejný“ fail ;).

Takže viac o mojich cieľoch možno zas na budúce. A keď tak kľudne tipujte či ten maratón zabehnem celý, alebo nie ;).


Posted

in

by

Comments

4 odpovede na na “MrShop končí a ja zabehnem Maratón”

  1. shadex Avatar
    shadex

    Fúha bratu, nejak financne dospievas a dufam ze rozbehens velky biznis…držím palce! a zabehni maratón! Inak dík že ma vedieš dobrým smerom čo sa týka zamestania a biznisu… už sa mi aj niečo podarilo..:)

  2. head Avatar

    Už je dávno po maratóne. Čo myslíte, zabehol som ? ;)

  3. Martin Mažár Avatar

    Ja myslím, že si zabehol. Zverejnenie cieľa zaväzuje a to zaberá :)

    Ja som si tiež stanovil ciele na rok 2012. Jedným z nich je okúpať sa v zime v prírodnom jazere( na Seneckých jazerách). V týchto dňoch už zarezávam s otužovaním, aby som to do decembra zvládol.

  4. head Avatar

    O otužovaní tiež plánujem článok, hneď ako bude mať nejakú dobrú fotku z vody a okolo bude sned, alebo ľad ;).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *