Kupujeme nehnutelnosť, časť prvá

Tak už mám za sebou kopec obhliadok a pravdupovediac, čakal som, že to bude viac zaujímavé a bude o čom písať ;).

Čiže ako sme pokročili oproti predošlému článku ? Prezreli sme kopec nehnutelností, vcelku som navýšil limit za aký budeme kupovať byt a vyzerá to, že sme sa posunuli od starého bytu k novostavbe.

Tak zopár poznatkov. Na trhu je strašne veľa starých bytov na predaj, za fakt rôzne ceny. Každopádne by som očakával, že pri takom množstve budú ceny lepšie. Avšak zatiaľ žiadny zo starších bytov sa mi nepáčil na toľko, že by som ho chcel. Hlavne nie za tie ceny. Buď boli malé (trojizbák čo má niečo cez 60 m2 nie je žiadna výhra, taký isto nechcem), alebo staré (keď k tomu človek zaráta náklady na rekonštrukciu tak sa pomaly približuje cenou k novostavbe), alebo lokalita bola úplne na… Viď niekoľko ročné novostavby na Agátovej ulici v Dúbravke. Celé zle.

Okrem toho ako som čakal, tak realiťáci sú fakt rôzni. Najlepší bol pán čo okrem pozdravu počas prehliadky nepovedal asi ani slovo, všetko som riešil s majiteľkou a on len za nami chodil ako chvostík. Ešte aj keď sme išli sami vo výťahu, tak som bol naschvál ticho, či sa ozve a pokúsi sa mi niečo predať. No nevypadlo z neho nič. Neviem za čo by som mu mal dať províziu, keď som hľadal byty ďalej a videl som jeho meno, tak som radšej byt preskočil.

Niektorí boli kus lepší a dalo sa snimi pokecať, či už o cene daného bytu, lokalite, alebo o tom či pre nás nemajú aj niečo iné. Okrem iného sa mi „páčilo“, ako niektorí realiťáci komentovali zlé možnosti parkovanie v danej lokalite. „Tak je to všade v Bratislave, však viete…“. No neviem. Býval som v rôznych bytoch a parkovanie nezáleži ani tak od lokality ako od ulice a niekde to je úplne bezproblémové.

No a okrem iného som zistil, že by to chcelo oveľa viac času ako som pôvodne predpokladal. Verím tomu, že sa dá nájsť aj starý byt čo sa fakt oplatí, ale treba dlho hľadať. Poprípade pri novostavbe ak sa až tak dobre nepredáva, tak zjednávať.

No nič, viacmenej už mám vybraté, ešte pozrieme iné alternatívy a s najväčšou pravdepodobnosťou sa ďalší týždeň rozhodneme. Som zvedavý ;).


Posted

in

by

Comments

2 odpovede na na “Kupujeme nehnutelnosť, časť prvá”

  1. Shadex Avatar
    Shadex

    Hlavne chladnú hlavu, a držím palce…nech je to ten správny! :)

  2. head Avatar

    Už je vybraté a kúpené, čoskoro by sme mali mať kľúče a potom možno aj nejaké fotky pridám ;).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *